Omgeving

Rust en ruimte

Het vakantiehuisje Les Pieds des Sables is omgeven door uitgestrekte velden met diverse akkerbouwgewassen, bomenhagen en kleine stukje bos en staat op een groot eigen terrein met vele bomen, struiken en planten. De eigen privé-tuin is omheind, en ligt beschut zodat u volledige rust en privacy heeft. Buiten de omheinde privé-tuin is een groot grasveld, omgeven door bomenhagen. Dit grasveld wordt gedeeld met de bewoonster van het hoofdhuis van Rue de la Mare 4 (en is helaas niet vrij toegankelijk voor honden). Breuillaud is een samenvoeging van ‘Breuil’ en ‘Haud’ en betekent zoiets als Hoog gehucht; het ligt dan ook op een heuvel. De bomenhaag aan de oost-kant is voor een deel open waardoor u van daaruit een prachtig uitzicht heeft over het landschap. De privé-tuin is zonnig, maar bevat ook schaduwrijke plekken. Door de vele vogels, hagedisjes, vlinders en bijen waant u zich in de natuur.

Bakkertje

’s Ochtends komt op sommige dagen het bakkertje nog langs in Breuillaud. Als u getoeter hoort, dan loopt u naar de weg en daar is het bakkerskarretje! Luxe, u hoeft niet weg met de auto voor vers stokbrood of verse croissants (vraag gerust bij het beheerdersechtpaar Maggie en Tom Bolton na wat de actuele dagen zijn dat het bakkertje langskomt). De bakker in Verdille (ca. 10 minuten rijden) heeft heerlijk donkerbruin volkorenbrood (de ‘Viking’), verschillende soorten stokbrood en verse croissants.

De bakker komt op sommige dagen langs. Een luxe, u hoeft niet weg met de auto voor vers stokbrood of verse croissants!

Supermarkt

Het dichtstbijzijnde stadje is Aigre (ca. 15 min rijden). Hier zijn een aantal gezellige cafeetjes, leuke winkeltjes, een supermarkt (de Carrefour Express, net buiten Aigre: in Villejésus) en veel sociale activiteiten. Er bevindt zich ook een VVV. Verder bevinden zich grote supermarkten op ca. 20 – 40 minuten rij-afstand van Breuillaud, nl. in Matha (Intermarché), in Ruffec (E.Leclerk en Lidl) en Jarnac (Super U en Lidl).

Eigenlijk veel te veel keuze in die grote Franse supermarkten...maar wel leuk om regionale producten te kunnen uitproberen.

Buitenkinderen

De omheinde privé-tuin is veilig en kindvriendelijk en biedt voldoende gelegenheid voor kinderen om vrij rond te zwerven en te spelen. Er is een grote trampoline waar kinderen uren buiten op kunnen springen. De trampoline is uit veiligheidsoverwegingen ingegraven. We verwelkomen kinderen van alle leeftijden, van baby tot tiener (hoewel kinderbedjes en/of baby- en peutervoorzieningen niet standaard aanwezig zijn, regelen we het graag voor u op aanvraag). Vooral echte buitenkinderen zullen het hier naar hun zin hebben; wist u dat Les Pieds des Sables een woordspeling is, en eigenlijk ‘Pieds Sales’ uitdrukt: Vieze Voeten? Omdat wijzelf en onze kinderen zo graag in Breuillaud op blote voeten lopen. En wist u dat het wetenschappelijk bewezen is dat op blote voeten lopen gezond is? Het geeft een gevoel van vrijheid, de variatie van de ondergrond in de natuur zorgt voor verschillende sensaties en bewegingen in je voeten waardoor je voeten sterker worden, en alle spieren worden gebruikt en getraind. Ook stimuleert het de bloedsomloop. En ‘last but not least’: een beetje vies worden heeft ook voordelen, het is goed voor de bacteriebelasting en dus voor de opbouw van het afweersysteem tegen ziekteverwekkers. Dit geldt vooral bij kinderen. Hoe viezer je voeten of kleren, hoe beter gespeeld!

In de omheinde privé-tuin kunnen kinderen heerlijk vrij rondzwerven en spelen.

Wandelroutes rondom Breuillaud

Natuurlijk zijn er voldoende wandelmogelijkheden in de omgeving, maar we laten u graag onze favoriete routes zien (ca. 5 km).

Als u uw hond meeneemt, wees dan voorzichtig als u hem loslaat; er zijn tal van ‘réserves de chasse’ (particuliere jachtreservaten) in de buurt met wild (reeën, fazanten, konijnen etc.) waar ze achteraan kunnen rennen. Na half september is het opletten voor de jagers, dan begint op vele plekken in Frankrijk het jachtseizoen.

Route 1: Het bos in de richting van Lupsault (ga gerust op ontdekking in het bos, de bospaden staan niet allemaal op google maps). Download Route 1 hier.

Route 2: Door de velden naar Orfeuille en terug. Download Route 2 hier.

Route 3: Een avondwandeling rond Breuillaud. Download Route 3 hier.

Je kunt heerlijk wandelen door het glooiende landschap rondom Les Pieds des Sables.