Over ons

Wij heten u graag welkom bij Les Pieds des Sables. Wij zijn Roel en Maureen en wij komen al jaren met ons eigen gezin naar het heerlijke Franse dorpje Breuillaud. Eind jaren ’70 van de vorige eeuw kwam het hoofdhuis, het vakantiehuisje, de tuin en schuren in bezit van onze tante. Zij bewoont nog steeds het hoofdhuis. Maureen komt al sinds kindertijd bijna jaarlijks naar Breuillaud voor een kort of langer vakantieverblijf. Toentertijd had bijna elke inwoner vee op zijn of haar erf. De herinneringen aan de geitenkuddes met de rinkelende bellen en roepende geitenhoedster door de straten van Breuillaud zijn nog levendig. Bij de buren op nummer 6 heeft Maureen op haar 9de haar eerste koe mogen melken van buurman Henri. Hier is haar passie voor landbouw en het landelijk gebied ontstaan. Ook op Les Pieds des Sables moet men vee hebben gehouden. Een aantal oude varkenskotten wijzen daarop. Er is in de loop van de tijd veel veranderd in het dorpje. De jongere generatie heeft geen zin meer in een zwoegend agrarisch bestaan en trekt naar de steden. Gelukkig komt er weer leven in het dorp dankzij het kleinschalig toerisme.

De afgelopen jaren zijn wij hard bezig geweest om de karakteristieke boerenwijnschuur om te bouwen tot vakantiehuisje Les Pieds des Sables. Wij denken dat we een fijne plek hebben gemaakt waar onze gasten hopelijk een fijne vakantie kunnen vieren. We komen er zelf heerlijk tot rust en ontstressen er altijd vanaf de eerste minuut.

Er is hard gewerkt om de karakteristieke boerenwijnschuur om te bouwen tot vakantiehuisje.

Historie

Het vakantiehuisje en de gebouwen eromheen (het hoofdhuis en de schuren) kennen een lange geschiedenis. Het vakantiehuis was vroeger (we schatten rond de 17de eeuw) in gebruik als wijnschuur, waar druiven tot sap werden geperst. De druiventrossen werden via een luikje het huidige slaapvertrek in gestort. Daar stond de druivenpers. Eronder bevond zich een kelder. Achterin het huidige tweepersoons slaapvertrek is een oude bakoven gevestigd; wanneer je deze van de buitenkant bekijkt, dan zie je de enorme stenenmassa die nodig was voor de isolatie om de oven goed warm te kunnen stoken. In de regio worden nog steeds druiven verbouwd. De meeste druiventelers leveren aan de grote handelsonderneming Hennessy in de nabij liggende stad Cognac (wereldwijd bekend door de gelijknamige drank).

In de huidige slaapkamer stond vroeger de druivenpers; hier werden druiven tot sap geperst en daarna verkocht aan handelsondernemingen om er wijn of Cognac van te maken.

Toekomstplannen

De komende jaren hebben we grote plannen met het Les Pieds des Sables. Zo gaan we de tuin compleet herinrichten met de natuur als uitgangspunt, zullen we compleet overschakelen op duurzame energie en zal er waarschijnlijk een oplaadpunt komen voor elektrische auto’s,. We werken ook toe naar de realisatie van een natuurlijk zwembad en een shop met natuurlijke producten. Bovendien verwachten we vanaf 2020 diverse workshops te gaan houden (bijvoorbeeld over agroforestry, canicross, duurzame energie en gedrag&gehoorzaamheid voor honden). Uiteraard houden we u op de hoogte via de website!

De tuin zal compleet heringericht worden met de natuur als uitgangspunt. Ook een natuurzwembad willen we gaan aanleggen.